Verwijderen steelwratjes en couperose.

Steelwratjes behoren niet tot de wrattenfamilie. Ze worden namelijk niet veroorzaakt door een virus, zoals echte wratjes, maar ontstaan spontaan. De medische naam voor steelwratje is fibroom. Steelwratjes zijn goedaardige bindweefsel gezwellen die met name voorkomen in de hals, de oksels, liezen, onder de borsten en het gezicht (oogleden). U kunt ze herkennen aan een aangroeisel aan de huid en ze zijn huidkleurig of soms wat donkerder gepigmenteerd. Het is niet duidelijk hoe steelwratjes ontstaan en helaas is er dan ook niets wat u kunt doen om ze te voorkomen.
Hoewel steelwratjes geen gevaar vormen voor de gezondheid, laten veel mensen ze toch verwijderen. Vooral als ze op duidelijk zichtbare plaatsen zitten of als het er meerdere bij elkaar zijn, kunnen fibromen heel ontsierend zijn. Bovendien kunnen ze irriteren, vooral in de liezen en in de oksels.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de grootte van de wrat of fibroom. Een kleine wrat of steelwrat kan in één behandeling verwijderd worden. Het verwijderen van een steelwrat of wratje met de Zapper duurt slechts enkele minuten.

Verwijderen Couperose/tele’s,  spinnaevus of bloedblaasjes:
Couperose zijn chronisch verwijdde haarvaatjes (adertjes) als gevolg van vaatwandverslapping. Couperose is een soort netwerk van fijne rode draadjes die net onder het huidoppervlak liggen. Het is een veel voorkomend probleem dat meestal voorkomt op de wangen en de neus. Veel vrouwen maar ook mannen hebben er last van. Ze ontstaan hoofdzakelijk door erfelijke aanleg en extreme temperatuurswisselingen. Ook bepaalde voedingsmiddelen zoals koffie, alcohol en scherpe kruiden kunnen een negatieve invloed hebben. Hoewel couperose volledig onschuldig is ervaren velen het als cosmetisch storend. Maar gelukkig kan er d.m.v. coagulatie (hoogfrequente wisselstroom) wel wat aan gedaan worden.

Na de behandeling onstaat er een korstje op de huid die er na enkele dagen afvalt en indien er niet aan gekrabd wordt zal dit zonder littekens genezen. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Afhankelijk van de grootte en de intensiviteit.