Elektrisch ontharen.

Elektrische epilatie
Met elektrische epilatie worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrische epilatie: diathermie en de blendmethode.

Elektrische epilatie is niet pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied.

Een behandeling met elektrisch ontharing kan zorgen voor de verwijdering van ongewenste haren. Maar zelfs bij ‘definitieve’ ontharing moet u er rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen groeien. Het positieve resultaat van de behandeling leidt er doorgaans toe dat de patiënt zich zekerder voelt.

De behandelingen

Elektrisch ontharen is een definitieve manier van ontharen, met een geringe kans op nagroei. De naald van het epileerapparaat wordt langs de haar in de haarfollikel gestoken, waardoor de haarwortel wordt bereikt. Van het insteken voelt u bijna niets, want het is een natuurlijke opening in de huid. Dan wordt er enkele seconden stroom gegeven waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Deze handeling heeft als gevolg dat er op den duur geen haar meer kan groeien. Elektrische epilatie is vooral een effectieve manier voor witte haren of enkele donkere haren.

Vele zorgverzekeraars vergoeden deze behandeling, dus overweegt u deze behandeling te ondergaan check dan eerst uw polis.